Comunicat privind asigurarile medicale private

Având în vedere negocierile din acest an cu reprezentanţii angajatorului, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă în SRR, facem următoarele precizări:

În premieră, la iniţiativa Sindicatului Liber au fost demarate demersurile
pentru introducerea asigurărilor medicale private pentru salariaţii SRR.

Întrucât am fost contactaţi de foarte mulţi colegi care au salutat iniţiativa noastră, dar au solicitat informaţii suplimentare, menţionăm câteva dintre principiile susţinute de Sindicatul Liber din SRR pentru achiziţionarea asigurărilor medicale private pentru salariaţi:

1. Asigurarea medicală să acopere servicii medicale la nivel naţional şi să conţină un pachet de servicii, după cum urmează:

-analize medicale complexe
-consultaţii de specialitate
-imagistică (RMN, PET-CT, etc)
-spitalizare
-intervenţii chirurgicale

2. Asigurarea privată de sănătate să funcţioneaze în regim de decontare directă, adică beneficiarul (salariatul SRR) nu trebuie să achite valoarea serviciilor medicale, prestatatorul de servicii urmând să recupereze contravaloarea prestaţiei direct de la asigurator.

3. Asigurarea medicală este achitată de angajator, iar impozitul pentru suma respectivă este achitat, potrivit Codului Fiscal, de beneficiar.

EXEMPLE:

Pentru asigurare anuală în valoare de 300 de lei plătită de SRR, salariatul plăteşte impozit de 4 lei/lună.
Pentru asigurare anuală în valoare de 600 de lei plătită de SRR, salariatul plăteşte impozit de 8 lei/lună.
Pentru asigurare anuală în valoare de 900 de lei plătită de SRR, salariatul plăteşte impozit în valoare de 12 lei /lună

4. Asigurări medicale private de acest tip, la tarife mult mai mici decât tarifele pieţei în cazul asigurărilor individuale, pot fi încheiate şi în cazul membrilor de familie ai salariaţilor SRR, dar sunt achitate separat.

5. Sistemul asigurărilor private iniţiat şi promovat de Sindicatul Liber poate fi implementat doar în situaţia în care cel puţin jumătate din numărul total al salariaţilor SRR îşi manifestă acordul în scris faţă implementarea acestui proiect şi faţă de obligaţia de a achita impozitul aferent, exemplificat la punctul 4.

Sindicatul Liber din SRR vă invită să profitaţi de avantajele noilor drepturi negociate pentru salariaţi – accesul la servicii medicale de calitate prin asigurările de sănătate achitate de SRR.

Sindicatul Liber vă mulţumeşte pentru susţinere, pentru participarea la dialogul social şi pentru opiniile exprimate!

Biroul Executiv al SLSRR

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.