SLSRR solicită Consiliului de Administrație al SRR să rectifice bugetul adoptat pentru a nu fi afectate drepturile bănești ale salariaților radioului public

În cea mai recentă ședință, Consiliul de Administrație al SRR a adoptat un buget prin aplicarea căruia vor fi afectate drepturi bănești ale salariaților. Sindicatul Liber din SRR a atras atenția că suma alocată de la buget este insuficientă pentru funcționarea radioului public la parametri optimi,  dar poate susține integral plata drepturilor salariale cel puțin la nivelul anului trecut, dacă bugetul adoptat de Consiliul de Administrație al SRR ar fi raționalizat costurile de comunicații, majorate discutabil în ultimii ani, în loc să fie pedepsiți salariații cu diminuarea veniturilor.  În consecință, SLSRR solicită Consiliului de Administrație al SRR să rectifice bugetul adoptat pentru a nu fi afectate drepturile bănești ale salariaților radioului public.
           Decidenții politici discută modificarea legii pentru împărțirea atribuțiilor PDG către Director General și Președinte de Consiliu de Administrație, ambele funcții remunerate separat, împreună cu aparate proprii. Pentru asta sunt tăiate veniturile salariaților?
          În condițiile alocării unei finanțări precare și adoptării unui buget care transformă salariații  în victime ale disperării, Sindicatul Liber din SRR pregătește alături de juriștii organizației și împreună cu partenerii federali și confederali o serie de măsuri prin care să arate decidenților sau instanțelor de judecată că deciziile adoptate sunt incorecte, iar joaca cu drepturile oamenilor este imorală și ilegală.

În aceste momente constatăm că lipsa de solidaritate, care a anulat posibilitatea semnării noului Contract Colectiv de Muncă și indexarea cu 5% a salariilor personalului de execuție, este plătită cu diminuarea veniturilor, dar avem convingerea că putem învăța din greșeli.

SLSRR invită toți colegii să ne transmită propuneri referitoare la situații individuale sau colective pentru a putea acționa uniți în fața acestei provocări  fără precedent!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.