Federația FAIR – MediaSind invită salariații din SRR să facă propuneri pentru noul Contract Colectiv de Muncă

Începând de astăzi, avem la dispoziție cel mult 90 de zile pentru negocierea și înregistrarea noului Contract Colectiv de Muncă, astfel încât să nu fie pierdute drepturile salariaților din SRR (tichete de masă, vouchere de vacanță, spor de week-end, zile suplimentare la concediu, bonificația la pensionare etc). În acest moment, în lipsa unui sindicat cu un număr de membri de aproximativ 1000 de salariați (50% +1 din numărul angajaților), care să poată dobândi reprezentativitate la nivelul unității, singura organizație sindicală reprezentativă care are dreptul de negociere a CCM în SRR este Federația FAIR – MediaSind.

În aceste condiții, invităm toți salariații din SRR, indiferent de apartenența sindicală, să susțină cu propuneri negocierea unui nou CCM cât mai bun pentru angajații Radioului Public. Așteptăm propunerile voastre, în perioada 09 – 21 martie 2022, la adresa de e-mail: ccm@mediasind.ro.

Puteți consulta aici o variantă de CCM în SRR, iar dacă aveți propuneri de îmbunătățire a textului Contractului Colectiv de Muncă, vă rugăm să ni le transmiteți.

Menționăm că Federația FAIR – MediaSind își propune să îndeplinească acest obiectiv esențial pentru SRR, încheierea unui nou Contract Colectiv de Muncă, participând constructiv alături de fiecare salariat și de organizațiile sindicale afiliate, susținători ai necesității negocierii CCM conform procedurii legale care urmează să se deruleze (invitarea organizațiilor din SRR, alegerea reprezentanților salariaților și negocierea CCM de catre persoanele si organizațiile sindicale îndreptățite, conform legii).
Totodată, în această perioadă dificilă, considerăm că mesajul de coeziune trebuie dat de toți reprezentanții organizațiilor sindicale responsabile și interesate de drepturile salariaților din SRR.

În această perioadă de 90 de zile, scurtă, dar extrem de importantă, ne dorim să înceteze disensiunile în SRR. Unirea tuturor celor care fac parte din echipa Radio România, pentru a obține drepturi cât mai consistente prin CCM, este un obiectiv pe care îl susținem cu toată determinarea.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.