SLSRR SUSȚINE ALEGEREA REPREZENTANȚILOR SALARIAȚILOR PENTRU NEGOCIEREA UNUI CONTRACT COLECTIV DE MUNCĂ

Sindicatul Liber din SRR a luat act de inițiativa grupului de colegi neafiliați sindical, constituit ad-hoc pentru convocarea Adunării Generale a Salariaţilor necesară alegerii reprezentanţior salariaţilor care vor reprezenta interesele tuturor salariaţilor SRR în procesul de negociere a noului Contract Colectiv de Muncă la nivelul SRR.

Având în vedere nevoia de a avea un Contract Colectiv de Muncă în Radioul Public și necesitatea reprezentării tuturor salariaților în procesul de negociere a CCM,  Sindicatul Liber din SRR a decis susținerea fără rezerve a inițiativei colegilor noștri.

Totodată, Biroul Executiv al SLSRR a decis ca nicio persoană cu funcție de conducere în sindicat să nu intre în competiție în cadrul Adunării Generale a Salariaților, pentru a transmite un mesaj încurajator tuturor colegilor în depunerea și susținerea candidaturilor.

Sindicatul Liber din SRR, în calitate de organizație care a negociat prezentul Contract Colectiv de Muncă, înțelege că o echipă de negociere sindicală care este completată de reprezentanți aleși de salariați are legitimitate uriașă în fața angajatorului și de aceea considerăm că este necesară prezența la Adunarea Generală a Salariaţilor a tuturor celor care doresc să beneficieze de tichete de masă, vouchere de vacanță, spor de week-end și orice alt drept negociat suplimentar în CCM față de Codul Muncii.

Pentru a sprijini eforturile de informare și comunicare ale colegilor din grupul de inițiativă, adăugăm integral comunicatul transmis pe rețelele de socializare:

“Stimați colegi din Radio România, vă supun atenției un document depus azi la CPDG. Suntem un grup de inițiativă ad-hoc, fără afiliere sindicală, din cele mai diverse sectoare de lucru din Radio – îmi cer scuze că, din cauza reglementărilor GDPR nu pot pune în clar semnăturile și funcțiile semnatarilor, dar vă rog să mă credeți că sunt dintre cele mai diverse. Din păcate mișcarea sindicală nu poate face în prezent acest pas iar termenul limită este de 28 aprilie, deci extrem de constrângător. Nu cerem niciun beneficiu personal, de orice gen ar fi acesta, nu excludem salariații cu afiliere sindicală, de fapt nu avem voie să excludem pe nimeni. Credem doar că, ,în acest moment, este bine ca această inițiativă să vină dintr-o zonă nesindicalizată, astfel încât să permită oricui să sprijine această inițiativă fără suspiciunea că s-ar putea implica sub o formă sau alta într-o dispută de întâietate și asumare de merite. Vă rog să aveți răbdarea să citiți și să decideți și poate astfel, în ceasul al 11-lea, vom putea să salvăm CCM-ul actual. Este fără îndoială un interes comun al tuturor salariaților și depinde numai de noi, din acest moment. Așteptăm un răspuns favorabil, pentru a trece la pasul următor. Vă mulțumesc pentru răbdare.  Ferenczy Ștefan, specialist marketing SCRP, Radio România”

În consecință, în urma unui răspuns oferit de Președintele Director General al SRR la solicitarea înaintată de colegii noștri, vă vom chema alaturi ne noi, alături de ei și mai ales de voi, să susțineți reprezentanții pe care îi doriți în echipa de negociere a CCM, în cadrul scrutinului care va fi organizat într-una din zilele din intervalul 4-10 aprilie 2022.

Drepturile salariaților SRR sunt extrem de importante. Este momentul să acționăm uniți. Pentru a ajunge acest mesaj la cât mai mulți colegi, te rugăm să ne ajuți cu distribuirea acestuia.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.