Comunicat SLSRR: Respectarea drepturilor salariatilor nu este optionala!

Mai sunt 5 luni și jumătate până la data expirării Contractului Colectiv de Muncă. În conformitate cu prevederile legii 62/2011, art.141 (2), „… parțile pot hotărî prelungirea aplicării contractului colectiv de muncă, în conditiile stabilite de prezenta lege, o singura dată, cu cel mult 12 luni”.

În urma numeroaselor solicitări transmise de membrii de sindicat, Biroul Executiv al SLSRR a hotărât să transmită Angajatorului, din timp, intenția de prelungire a valabilității CCM.

Totodată, având în vedere că anumite solicitări punctuale referitoare la îmbunătățirea condițiilor de muncă în radioul public nu s-au încheiat cu soluții favorabile, SLSRR propune intensificarea negocierilor pentru îmbunătățirea clauzelor CCM.

Astăzi, 29 iunie 2017, a avut loc o nouă ședință a Comisiei Paritare. În fața reprezentanților SRR a fost adus în discuție demararea acțiunilor privind prelungirea valabilității CCM. Reprezentanții SLSRR au atras atenția asupra faptului că a fost depășit cu două luni termenul în care DMRUSC trebuia să prezinte un punct de vedere referitor la planul de evoluție în carieră propus de organizația sindicală. Principiile care stau la baza grilei cadru privind evoluția în carieră sunt predictibilitatea și eliminarea discrepanțelor salariale. În cadrul ședinței Comisiei Paritare au mai fost discutate perspectiva majorării fondului de salarii din SRR și necesitatea respectării unor criterii de aplicare a majorărilor salariale. Reprezentanții SRR au precizat că reperul pentru o analiza a datelor financiare care ar putea permite creșterea fondului de salarii este primul semestru al anului, iar termenul de raportare a situațiilor financiare este 15 august. Deoarece a fost depășit și termenul prevăzut de CCM pentru plata către salariați a partipării la profit, SLSRR a transmis către DGI al SRR o adresă prin care solicită demararea tuturor procedurilor pentru plata drepturilor restante.

Din informațiile puse la dispoziția reprezentanților SLSRR în Comisia Paritară, anul acesta a fost acordată o (una) primă.  SLSRR constată că nu sunt respectate prevederile CCM referitoare la plata primelor către salariați și solicită angajatorului intrarea în legalitate.

Având în vedere depășirea termenului de formulare a unui punct de vedere față de grila cadru a planului de carieră propus de SLSRR și necesitatea prelungirii valabilității prevederilor CCM, liderii de grupe sindicale/filiale din SLSRR vor iniția, în această perioadă, discuții cu membrii de sindicat pentru realizarea unui plan comun de acțiuni.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne transmiteți întrebările sau mesajele dumneavoastră la adresa de mail a SLSRR-contact@slsrr.ro

BEX al SLSRR

Be the first to comment