Bursa.ro: Cartel ALFA solicită demiterea directorului general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune

„Cartel ALFA solicită demiterea directorului general interimar, Georgică Severin, şi face un apel către parlamentari să ia măsuri urgente, astfel încât în Radio România să fie instituită starea de normalitate, pentru ca activitatea să se desfăşoare optim.
Preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale „Cartel ALFA”, Bogdan Iuliu Hossu, a adresat o scrisoare deschisă către Parlamentul Romaniei, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei. Aceasta este redactată în atenţia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, a Biroului Permanent al Senatului, a Comisiei pentru Cultură, Arte, Mijloace de Informare în Masă din Camera Deputaţilor şi respectiv a Comisiei pentru Cultură, Arte, Mijloace de Informare in Masă din Senat.
Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” susţine revendicările Sindicatului Liber din SRR, sindicat reprezentativ la nivelul Societăţii Române de Radiodifuziune. Cartel ALFA semnalează că actuala conducere interimară: încalcă Contractul actual Colectiv de Muncă, intimidează angajaţii, anunţând schimbări de organigramă aşa-zise „restructurări”, intimidează jurnalişti incomozi, membri şi lideri sindicatelor.
Conducerea emite ordine ilegale prin care angajatorul se imixtionează în activitatea sindicatelor (exemplu: ODGI nr.667 din 25.07.2017 şi ODGI nr.715 din 02.08.2017). Ea declară în public neadevăruri despre organizaţiile sindicale ce pot induce tensiune între membrii de sindicat şi sugerează necesitatea unui control mai strict asupra numărului membrilor de sindicat (exemplu: Emisiunea TalkB1 din 14 august 2017)
Ea refuză dialogul social cu organizaţia sindicală reprezentativă (din aprilie până în prezent nu a avut nicio întâlnire cu reprezentanţii sindicatului majoritar, pentru abordarea temelor de interes major ale radioul public şi ale salariaţilor), ridicând întrebări faţă de capacitatea managerială necesară într-o instituţie de anvergura SRR
Aceasta anunţă, contrar legii, la întâlniri cu diverse colective, că nu va mai exista Contract Colectiv de Muncă sau că drepturile salariaţilor în cel actual sunt prea mari şi nu acordă salariatilor toate drepturile financiare din Contractul Colectiv de Muncă…..”

Articol integral pe bursa.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.