AVEM CONTRACT COLECTIV DE MUNCĂ!

În urma discuțiilor din Comisia Paritară și în Comisia înfințată prin OPDG, reprezentanții Angajatorului și reprezentanții SLSRR au încheiat negocierile privitoare la prelungirea valabilității Contractului Colectiv de Muncă din SRR pentru un an, perioada maximă prevăzută de lege.
Principiile enunțate în cadrul discuțiilor au fost: identificarea soluțiilor pentru a nu fi afectate drepturile de natură salarială și clarificarea tuturor aspectelor juridice în raport cu legislația incidentă sau în conformitate cu noile condiții de finanțare de la bugetul de stat.

SLSRR își manifestă disponibilitatea pentru susținerea dialogului social în Societatea Română de Radiodifuziune și pentru crearea cadrului propice în vederea negocierii unui nou Contract Colectiv de Muncă, în condiții avantajoase pentru salariați, la sfârșitul anului 2018.

De asemenea, SLSRR va continua seria demersurilor pentru adoptarea “Planului de carieră în SRR”, draft înaintat deja Comisiei Paritare, menit să conducă la o evoluție predictibilă, inclusiv de natură salarială, pentru fiecare angajat al Societății Române de Radiodifuziune.

SLSRR mulțumește tuturor membrilor pentru susținere și tuturor celor care ne-au transmis întrebări, mesaje sau propuneri.

Pentru continuarea dialogului social care să poată avea ca efect îmbunătățirea condițiilor de muncă, organizația sindicală consideră foarte importante propunerile venite din partea dumneavoastră.

Vă invităm să susțineți mișcarea sindicală reprezentativă din SRR pentru ca drepturile salariaților să poată fi protejate și după decembrie 2018, printr-un nou  Contract Colectiv cu clauze cât mai avantajoase pentru salariaţii instituţiei !

 

4 Comments

    • Textele din CIM-uri si din CCM reprezinta obligatii ale partilor. Va indemnam sa verificati dupa 1 ianuarie 2018 si sa ne informati de urgenta daca exista situatii de diminuare a drepturilor de natura salariala.

  1. Multumim pentru vestile bune! Va rugam sa negociati sau sa folositi parghiile necesare pentru a-i sprijini si pe cei cu contracte pe perioada determinata sau carora le-a expirat deja contractul. Multi sunt/erau membri Slsrr. Ar fi pacat sa ii pierdem.

  2. Va rog sa ne aveti si pe noi, cei cu salarii mici, in atentie. Acea marire de 15% acopera prima de ziua angajatului, nimic mai mult. Odata cu trecerea contributiilor de la angajator la angajat, de la 1 ianuarie, vom pierde mult la un salariu si asa mic. S au scumpit toate, carburanti, curent, gaze, alimente si sa vedeti ce urmeaza de la 1 ianuatie. Oare noi vom mai putea tine pasul cu aceste mariri nejustificate de preturi?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.