Apelul Consiliului Naţional FAIR-MediaSind către guvernanţi

radio romania

„Consiliul Naţional al Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR MediaSind, singura organizaţie reprezentativă din acest sector, reunit în perioada 22 – 23 august 2017, a hotărât, cu unanimitate de voturi, să declanşeze acţiuni de protest pe plan intern şi international, în cazul în care Guvernul va da curs proiectului Ministerului Dialogului Social de reorganizare a sectoarelor de activitate. Delegaţii prezenţi atrag atenția autorităţilor statului că majorarea numărului sectoarelor de activitate de la 22 la 104, precum şi desființarea sectorului cultură și mass-media, vor crea mari probleme în aceste domenii de activitate, făcând imposibilă negocierea de contracte colective de muncă, iar drepturile angajaților vor fi grav afectate.

Consiliul Naţional, constatând lipsa de disponibilitate pentru dialog a minstrului culturii, Lucian Romaşcanu, care face imposibilă negocierea contractului colectiv de muncă la nivel de sector cultură şi mass-media,  a hotărât iniţierea procedurilor legale pentru declanşarea conflictului de muncă. Federaţia FAIR-MediaSind, împreună cu organizaţiile internaţionale la care este afiliată, va apela la toate mijloacele pe care le are la dispoziţie, inclusiv la justiţie, pentru apărarea drepturile angajaţilor din acest important sector de activitate.

Având în vedere situaţia conflictuală creată în Societatea Română de Radiodifuziune, prin amestecul directorului general interimar, Georgică Severin, în activitatea sindicatelor, Consiliul Naţional solicită Parlamentului să intervină de urgenţă pentru a asigura cadrul legal al garantării drepturilor salariaţilor. Consiliul Naţional consideră că adoptarea, în regim de urgenţă, a noii legi de organizare şi funcţionare a SRR, este singura soluţie care poate conduce la normalizarea situaţiei acestei importante instituţii. Radioul Public are nevoie de o conducere profesionistă, capabilă să reziste oricăror ingerinţe politice.”

 Consiliul Naţional FAIR-MediaSind, 22-23 august 2017 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.