Comunicat SLSRR

Sindicatul Liber din SRR a luat act de hotărârile Curții de Apel București și Înaltei Curți de Casație și Justiție referitoare, printre altele,  la invalidarea parțială a regulamentului de organizare a alegerilor reprezentanților salariaților în CA aprobat prin Dispoziţia Comitetului Director al SRR nr. I 23/3.06.2014 și face următoarele precizări:

Nici SLSRR și nici reprezentanții salariaților în CA nu au fost parte în acest proces și nu au solicitat dobândirea calității de intervenienți în această cauză.

Organizația sindicală reprezentativă a participat la alegerile organizate în data de 6 iunie 2014 în conformitate cu art. 19 alin. 3 din Legea 41/1994, cu prevederile Regulamentului privind desfăşurarea alegerilor de desemnare a candidaţilor pentru locurile reprezentanţilor salariaţilor în Consiliul de Administraţie şi cu adresa nr. 700BPS/3.06.2014 a Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

La scrutinul din data de 6 iunie au participat Sindicatul Liber din SRR (patru candidați), Sindicatul Asociaţia Profesională Radio (4 candidați), Sindicatul Salariaţilor din SRR „SINDSAL SRR” (4 candidați) și doi candidați independenți, rezultatele obținute în urma votului exprimat de 1225 de salariați fiind:

SLSRR – 683 de voturi

Sindicatul Asociaţia Profesională Radio – 218 voturi

Sindicatul Salariaţilor din SRR „SINDSAL SRR” – 136 voturi

Rusu Oana Adina – 74 voturi

Șteț Sergiu Victor – 39 voturi

SLSRR a participat direct sau prin reprezentanți la TOATE scrutinurile pentru alegerea reprezentanților salariaților în Consiliul de Administrație, indiferent de perioada în care au fost organizate sau de forma regulamentelor interne.

SLSRR își manifestă în continuare determinarea de a propune salariaților alegerea  unor candidați capabili să susțină securizarea locurilor de muncă din radioul public.

În spiritul transparenței și pentru evitarea oricăror interpretări referitoare la corectitudinea organizării oricăror tipuri de alegeri în radioul public, SLSRR solicită conducerii SRR să adopte, în cadrul regulamentelor interne, prevederi clare referitoare la dreptul unor observatori de a participa la supravegherea respectării tuturor obligațiilor regulamentare și legale.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.