SLSRR – Comunicat referitor la propagarea unor informații false

Sindicatul Liber din SRR a luat act de lansarea și propagarea unor informații false potrivit cărora, în urma deciziilor Comisiei Paritare din decembrie 2016, ar fi fost dublate salariile personalului cu funcții manageriale.

Organizația sindicală reprezentativă precizează că, în conformitate cu prevederile actului adițional nr.7, prin modificarea și completarea art. 174 din CCM a fost eliminat dublul standard referitor la unitatea de raportare a indicilor de salarizare, respectiv raportarea indicilor salariali ai tuturor angajaților la salariul minim pe instituție.

În situația anterioară, indicii salariali ai personalului cu funcții de execuție se raportau la salariul minim pe institutie, iar indicii de salarizare pentru funcții manageriale se raportau la salariul mediu pe institutie.

SLSRR menționează că perpetuarea acestei situații ar fi creat avantaje exclusiv pentru persoanele care ocupă funcții de conducere, având în vedere raportarea salariilor managerilor la o valoare variabilă cu evoluții lunare.

În consecință, măsura aceasta a avut ca unic scop raportarea tuturor salariaților la aceeași bază de calcul și NU a condus la creșterea salariilor managerilor.

SLSRR atrage atenția tuturor celor care lansează afirmații false și instigă colegii, cu scopul destabilizării mișcării sindicale, că va reacționa ferm, potrivit prevederilor legale, pentru a apăra adevărul și interesele membrilor de sindicat.

Recomandăm colegilor să apeleze la liderii de grupe/filiale pentru a obține informațiile corecte referitoare la dialogul social sau la  drepturile salariaților și să respingă orice încercări de manipulare din partea celor care doresc să creeze situații tensionate în SRR.

 

BEX al SLSRR

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.